
"Subvención a las diputaciones provinciales para obras de conservación y mejora de sus centros rurales de Educación Infantil y Primaria.
El Consejo de Gobierno ha aprobado 1.200.000 euros en subvenciones a las diputaciones de Ávila, Burgos, León, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid y Zamora para la financiación de obras de reparación, conservación y mejora de los centros de Educación Infantil y Primaria ubicados en municipios de su zona rural.
En la Comunidad existen numerosos municipios en el medio rural en los que se ubican centros de educación infantil y primaria con un pequeño número de unidades escolares, situados en edificios que requieren numerosas obras de reparación, mantenimiento y conservación, así como pequeñas reformas y mejoras. Los ayuntamientos titulares de estos centros, dadas sus dificultades presupuestarias, no pueden abordar su cuidado de forma autónoma con la agilidad que demanda la comunidad educativa(...)"
http://www.lectoresonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=675&Itemid=62 (per llegir-la sencera)Fa unes setmanes varem veure el reportatge de 30 minuts: "Visc a les cases barates" . Hi apareix una escola del barri que està fatal: el sostre cau a trossos, hi ha cables al descobert per tot arreu, els serveis fan llàstima, etc. però ningú fa res. ¿Què passa? ¿El Consell de Govern pot aprovar unes subvencions per a escoles rurals espanyoles però la Generalitat de Catalunya no es digna a donar ni una mínima ajuda a centres com els del barri del Bon pastor? I no és lúnic.
Actualment, la majoria d' escoles que es troben en mal estar dintre de Catalunya són escoles de la perifèria, de barris marginals o amb una majoria d’ escolaritzats provinent d’altres països o pertanyents a altres ètnies. Clar ¿a qui l’importa l’educació o els centres educatius de nens no catalans, o no espanyols? Portem uns anys donant voltes a la LOGSE (ara LOU) i protestant per unes reformes que no ens afavoreixen, Portem queixant-nos de l’ EEES (alies Bolonya) i criticant molts dels canvis educatius que, sovint ens venen imposats, però jo considero que abans de tot això s’han d’arreglar moltes coses, i justament l’ infraestructura creiem que és un dels punts bàsics per a una remodelació educativa com les que anem patint. És molt trist que parlem de l’elitisme de l’educació, o de la “privatització” de la Universitat, i que no protestem per desigualtats com aquesta.
La Constitució Espanyola, a l’article 27, parla de l’educació, però en cap punt es parla de que sigui digna (com diu a l’article de la vivenda, allò de “todos los españoles tienen derecho a disfrutar de una vivienda digna y adecuada.”), així que haurem de pensar que no cal estudiar en un centre digne, solament tenir 1 professor i 4 murs que ens tanquin, ¿oi?
No hay comentarios:
Publicar un comentario